skip to Main Content
Köpa Packväska För Uteritten

Köpa packväska för uteritten

Om du ska ut och rida med din häst och kanske flera kompisar vill du troligen ha med dig en del saker. Kanske ska ni övernatta, och då blir packningen ganska rejäl. Om ni inte har någon som kan köra ut sakerna till platsen ni ska vara på kan det vara läge att köpa en eller flera packväskor som går att använda under uteritten.

Olika väskalternativ

Det finns flera praktiska väskalternativ som fungerar bra för en uteritt. Med smarta vandringsryggsäckar har ni händerna fria, och det går att packa en hel del i ryggsäcken. Tänk bara på att träna upp balansen med en packad väska på ryggen. Det kan lätt kännas lite ovant att rida med en tyngre ryggsäck på sig. Ett annat alternativ är att använda sig av sadelväskor som fästs vid hästens sadel. En magväska för ryttaren kan också vara praktisk för mindre saker som man behöver ha lätt åtkomliga under ritten.

Vad kostar en bra packväska?

En bra packväska kan kosta allt ifrån någon hundralapp och uppåt. Många gånger kan det vara klokt att investera lite mer i väskor som erbjuder bra och genomtänkt utrymme och som även är bekväma att bära.

Hur stor ska väskan vara?

Ju längre ni ska vara borta, eller ju mer som ska packas, desto större väska behövs. Om det är väldigt mycket som ska med kan det vara klokt att fråga någon med bil om denne kan hjälpa till med att frakta i alla fall tyngre saker, Om ni ska övernatta med tält, göra upp en liten hage med mera i skogen kan det också vara bra att tälten och hagen sätts upp någon dag innan själva ritten. Att frakta stängselstolpar till häst kan vara både svårt och farligt. Ett större tält kan också vara svårt att få med sig. Det är inte fel att ha väskor i några olika storlekar så att du lätt kan variera dig efter själva ritten.

Packa väskan rätt

När det gäller vandringsryggsäckar och packning överlag är det också viktigt att tänka på hur sakerna placeras i väskan. Tänk på att lägga tunga saker långt ner i ryggsäcken, och placera viktiga saker lättåtkomligt. Det är inte fel att packa extrakläder och saker som är känsliga för väta i plastpåsar. Då blir sakerna inte blöta även om det regnar kraftigt.

Vänj hästen inför ritten

Ska du ut och rida på en långtur med packning är det bra om du redan innan ritten vänjer hästen vid att du och kanske även den har väskor på sig. En ryggsäck kan verka skrämmande för hästen och den kastar också skuggor som blir nya för hästen när du sätter dig på dess rygg. Ska hästen ha sadelväskor och inte har haft det innan bör den även vänjas stegvis vid att ha dem på ryggen. Tänk också på att packningen innebär en extra tyngd för hästen och om den inte är tillräckligt musklad kanske det inte går att göra en så lång uteritt.

Back To Top
Total