skip to Main Content
Ska Du Köpa Nytt Eller Begagnat Till Dig Och Din Häst?

Ska du köpa nytt eller begagnat till dig och din häst?

Om du rider, särskilt om du har egen häst eller är fodervärd, finns det mycket utrustning som du behöver ha. Frågan är dock vilken utrustning som är riktigt nödvändig att köpa ny och vad du kan köpa begagnat. Här kommer din guide.

Egen häst

Om du har egen häst är det mycket som du behöver både till dig själv och hästen. Många gånger följer en stor del av utrustningen med vid köpet. Förhoppningsvis är det bra utrustning som sitter väl på din häst. Som hästägare är det viktigt att du inte bara tar över sadlar och träns från den gamla ägaren, utan att du verkligen går genom utrustningen. Hur sitter sadeln på din häst. Skaver den? Är den för liten eller för stor? Trivs hästen med tränset? Om du upplever att din häst inte trivs med sitt träns och bett kan det vara klokt att prova ett hackamore, alltså ett träns utan bett. Det kan göra stor skillnad för både dig och din häst att ni hittar ett träns som verkligen fungerar för er båda. Du hittar ditt hackamore på https://www.hestbolaget.se/for-hasten/bett/stubben-hackamore/ som har allt för både dig och din häst.

Köpa nytt

Vad måste du köpa nytt? Bland det viktigaste du har som ryttare är din ridhjälm. Om du köper en begagnad hjälm, särskilt om personen har använt den länge och även trillat av, är det inte säkert att den kommer att skydda ditt huvud så mycket som den behöver. Det kan faktiskt vara klokt av dig som ryttare att byta ut den gamla ridhjälmen och köpa en ny ridhjälm efter ett tag. Försäkra dig om att du inte får en allvarlig huvudskada. Otroligt mycket av den utrustning som en ryttare och häst behöver kan du köpa begagnat alternativt ta över från den gamla hästägaren. Men det är klokt att alltid kolla över utrustningen och ibland byta ut den. Sakerna som håller på att gå sönder, t.ex. grimman, stiglädret och sadelgjorden, bör du köpa nytt. Att ha bra saker när du rider handlar inte bara om att det är roligt, det handlar främst om din och din hästs säkerhet.

Det finns vissa saker som du alltid kan köpa begagnat: stallsaker. Du kan tjäna in väldigt mycket pengar på att gå till en auktion och köpa skottkärra, sopkvastar, spade och annan grövre utrustning som man behöver i ett stall.

Back To Top
Total