skip to Main Content
Att Driva Företag Inom Hästnäringen

Att driva företag inom hästnäringen

Att driva företag kan alltid vara lite nervöst, speciellt om man aldrig har gjort det tidigare. Att ha ett hästföretag kan vara än mer jobbigt eftersom att man är beroende av att hästarna verkligen kan arbeta. Dessutom måste man finna personer som vill anlita företaget, annars kommer det inte in några pengar i affärsrörelsen och då får man ofta lägga ner företaget.

Företagets ekonomi

När man först startar upp sitt rid- eller hästföretag kan det vara lite kämpigt. Det är ofta en hel del som måste köpas in och innan man har fått en inkomst är det inte helt lätt. Genom att ansöka om ett företagslån kan man klara av de första inköpen och betala av dem i en takt som passar.

Olika sorters hästföretag

Inom hästsport kan man arbeta med flera olika saker. Man kan bli veterinär, equiterapeut, foderrådgivare, arbeta med inridning, körning, travsport eller kanske som ridlärare. Oavsett vad du väljer att arbeta som är det viktigt att du har koll på vad du gör.

Försäkring

När du driver ett företag är det alltid viktigt att ha en försäkring. Den ger dig både skydd mot förlorad inkomst samt vid olika kriser. När du har ett företag som arbetar med hästar är det än viktigare att du har en försäkring. Den försäkringen bör täcka både hästarna, ditt företag, dina anställda och dig. Om du driver en ridskola eller liknande bör det också finnas en försäkring som täcker upp om någon elev på ridskolan skulle skadas.

En företagsförsäkring kan kosta en hel del och det kan ses som en onödig utgift men så är inte fallet. Den dagen något händer kommer du att vara otroligt tacksam för att du valt att teckna en sådan som hjälper dig ur en situation som annars kan bli både dyr och långdragen.

Vad krävs för att driva hästföretag?

För att du ska kunna driva ett hästföretag krävs det att du har kunskap om de saker du vill utföra i företaget. Om du inte kan något om hästsjukvård är kanske inte veterinär något du ska kalla dig. Om du utger dig för att kunna något och det sedan visar sig att så inte är fallet är risken väldigt stor att företaget snabbt kommer att förlora alla eller nästan alla sina kunder.

Att starta företag

Att starta ett företag är inte helt lätt men det finns mycket hjälp att få. Online finns det en hel del tips att ta del av och det kan också löna sig att kontakta Arbetsförmedlingen och den aktuella kommunen för att se om det finns några utbildningar man kan gå. Det finns också en hel del kurser på högskolan och via Komvux som kan vara bra att gå.

Back To Top
Total