skip to Main Content
Håll Dig Varm I Stallet

Håll dig varm i stallet

Alla som äger en häst känner antagligen till hur kallat det kan bli i stallet under vintermånaderna. Ridstövlarna som i vanliga fall håller fötterna rätt varma drar nu till sig en hel del kyla istället. Men det är inte endast fötterna som blir kalla, utan även resten av kroppen. Speciellt om du ska vara ute med hästen under en längre tid, eller spendera tid i stallet.

Många personer håller med om att hela kroppen fryser när händer eller fötter är kalla. När du fryser kan det leda till att du spänner dig en hel del vilket i sin tur kan innebära att du inte kan ta hand om hästen på rätt sätt, eller inte rida som du ska. På grund av detta rekommenderas det att du investerar i varma kläder så du klarar dig igenom vintern.

Bästa kläderna för kalla dagar

Det finns ett stort utbud med friluftskläder som kan vara perfekt för stallet. Men eftersom en stor del av friluftskläderna är lite tunnare, är det viktigt att dubbelkolla om det är något du kan använda när det är kallt. Om inte kan du i alla fall använda dessa kläder under andra plagg.

Underställ – Det första du bör köpa är ett underställ. Detta kommer hålla dig varmare än om du inte använder ett. Ett underställ i ull är det bästa ifall det blir väldigt kallt där du befinner dig, men ett i fleece kan fungera lika bra.

Jacka – Det är viktigt att du väljer rätt jacka. Om du ska rida när det är kallt kan det bli svårt ifall du använder en stor, fluffig täckjacka. Du behöver istället en jacka du kan röra dig i samtidigt som den håller dig varm.

Skor – Varma skor är en annan viktig sak du behöver för att klara de kalla dagarna. Det finns ridstövlar som är varmfodrade vilket kan vara ett bra alternativ. Men tänk även på att de bör vara vattentäta eftersom det kan finnas både lera och slask.

Mössa och vantar – En varm mössa eller ridhjälm som är fodrad kan vara en bra investering ifall du ska rida när det är kallt. Detsamma gäller varma handskar, gärna med förstärkning vilket kommer ge dig ett ännu bättre grepp.

Back To Top
Total