skip to Main Content
Köpa Hästtransport – Det Ska Du Tänka På

Köpa hästtransport – det ska du tänka på

Ska du köpa en hästtransport för första gången? Då finns det en hel del saker som är viktiga att ha i åtanke. Många faktorer kommer påverka vilken typ av hästtransport det är som du bör ha och vilken som kommer passa dig bäst. Här gäller det att du bland annat tänker på vikt och material, men du behöver också säkerställa transportens köregenskaper.

Innan vi dyker djupare in i dessa tre faktorer bör du även fundera på om det är en ny eller en begagnad hästtransport som du vill ha. Idag är det många som satsar på bra begagnade fordon till stallet just för att spara in pengar. Hos Blinto kan du hitta mängder med begagnade fordon inom markentreprenad och stall, vilket även inkluderar hästtransporter. Välj själv om det är en större transportbil du behöver eller om det räcker med en kärra för en till två hästar.

3 viktiga tips när du ska köpa hästtransport

Vad är det då du bör tänka på när det är dags att köpa en hästtransport? Här nedan listar vi tre faktorer som är avgörande för hur nöjd du kommer bli med ditt köp.

1. Vikt

Se till att du väljer en hästtransport som inte bara klarar av hästarnas vikt, utan som du också har körkortsbehörighet att föra fram. Har du B-körkort är det t.ex. extra viktigt att transport, inklusive hästar, inte väger alldeles för mycket.

2. Material

Materialet kommer ligga till grund för hur tung din hästtransport är, men det kommer också vara avgörande för skötsel och underhåll. Trä är t.ex. billigt, medan aluminium är underhållsfritt. En hästtransport i glasfiber är enkel att laga!

3. Köregenskaper

Din hästtransport ska vara enkel att köra. Titta därför på antalet hjulaxlar och vad lasthöjden är innan du köper. Lasthöjden bör vara så låg det bara går, för att hästen ska kunna stå riktigt nära marken. Vi rekommenderar två individuella hjulaxlar framför enaxlade transporter.

Back To Top
Total