skip to Main Content
Hästar Och Ridsport

Hästar och ridsport

Har du alltid varit intresserad av hästar eller har intresset vuxit fram på äldre dagar? Du är inte ensam och varje dag intresserar sig fler och fler människor för hästar och ridsport. I Sverige har ridsporten dock alltid varit stor och det finns ett flertal olika ridskolor eller klubbar att ansluta sig till om man vill lära sig att rida eller om man kanske vill utveckla de kunskaper som man redan har.

 

Ridskola eller egen häst?

Hur ska man då göra om man vill börja rida? Ska man gå på ridskola först eller ska man skaffa sig en egen häst på en gång? Vad du väljer beror naturligtvis på en hel del olika faktorer, t.ex. hur din ekonomi ser ut, hur mycket tid du har och om du har möjlighet att få tillgång till en ridinstruktör som kan hjälpa dig på vägen. Att som nybörjare skaffa sig en egen häst utan vägledning av en kunnig person är sällan en bra idé. Vill du skaffa en egen häst direkt bör du kontakta en ridklubb eller en instruktör som du kan ta lektioner hos.

Ridskolor är naturligtvis ett utmärkt alternativ för den som vill rida i grupp och som inte har möjlighet att skaffa en egen häst. Att börja på ridskola är samtidigt det bästa alternativet när barn börjar intressera sig för hästar, eftersom man inte vet hur länge intresset faktiskt kommer att sitta i. Ridlektioner kan dock vara rätt dyra, men en egen häst kostar naturligtvis mer pengar. Vill du komma igång med ridningen men har det ekonomiskt klurigt kan du finansiera hästen/ridlektionerna med hjälp av https://www.freedomfinance.se/, som ser till att du får det bästa lånet för ditt ändamål.

Olika typer av ridsport

Precis som i de flesta andra sporter så finns det olika grenar inom ridsporten. Ett exempel på sådana är t.ex. galopp, trav, hästhoppning eller dressyr. Utöver dessa finns även terränghoppning eller fyrspann.

Rider du på ridskola kommer du få lära dig grunderna i allround, hoppning och dressyr. Det betyder att du kommer få lära dig att hantera hästen korrekt, lära dig alla skänklars betydelser, men även testa på att hoppa och få hästen att komma igång med olika gångstilar. Har man inte ridit tidigare behöver man ta sig igenom dessa steg först. Inte bara för att du faktiskt ska kunna rida din häst, utan även för att du ska hitta den inriktning som passar dig bäst. En ridskola eller en ridklubb kan därefter hjälpa dig att rikta in dig mer specifikt på de område du föredrar.

Back To Top
Total